Pelerinaj în Țara Sfântă, 21 – 28 octombrie 2023, 8 zile/ 7 nopți

ierusalim_1

Pelerinaj în Țara Sfântă
21 – 28 octombrie 2023
8 zile/ 7 nopți

  ZIUA 1 – sâmbătă, 21 octombrie 2023


Întâlnirea grupului la aeroportul internațional din Iași la ora 13.00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din Iași la ora 16:20 cu avionul pe ruta Iași – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 19:20.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Bethleem
Ora 00:00 dimineața plecare către Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormânt (opțional).

  ZIUA 2 – duminică, 22 octombrie 2023

Mic dejun.
Inchinare la Așezământul Românesc de la Ierusalim.
Mergem în Sfânta Cetate a Ierusalimului și ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean, apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem să ne închinăm la Sfântul Mormânt. Timp liber pentru cumpărături.
Cazare şi cină la Hotel 3/4 în Betleem.

  ZIUA 3 – luni, 23 octombrie 2023

Mic dejun.
Poposim pe Muntele Eleon – Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom închina în Mănăstirea rusească ce adăpostește locul aflării Capului Sf. Ioan Botezatorul. (În funcție de timp se poate merge – opțional – în Biserica octogonală ctitorie a Sfintei Împărătese Elena – locul real al Înălțării Mântuitorului – acum sub autoritate musulmană – intrarea 3€/ persoană). Ne îndreptăm spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugăciunii Mântuitorului Iisus Hristos din Grădina Ghetsimani) şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului din Grădina Getsimani. Pe traseu se poate opri în funcție de timp și la Biserica martirajului Întâiul Mucenic Sf. Arhidiacon Ștefan. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adăpostește locul casei părinților Maicii Domnului și se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a găsit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumpărături – în funcție de timp.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

ZIUA 4 – marți, 24 octombrie 2023

Mic dejun.
Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coborâm pe Valea Iordanului și vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara.
Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume unde vom vedea biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Biserica Aşezământului românesc și Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul.
În funcție de timp, scurtă oprire la Marea Moartă.
Spre seară mergem la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

  ZIUA 5 - miercuri, 25 octombrie 2023

Mic dejun.
Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria.
Plecam spre localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe și ne închinăm în biserica ce adăpostește Mormântul Sfântului Mare Mucenic, lanțurile cu care a fost înlănțuit și o părticică din Sfintele sale Moaște. Ne deplasăm spre Oraşul Tel Aviv – Jafo (localitatea istorică Iope) unde ne vom închina în Mănăstirea cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4 în Bethleem

  ZIUA 6 – joi, 26 octombrie 2023

Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturam păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă – Câmpul păstorilor; mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară.
Cazare şi cină la Hotel 3/4 în Betleem.

  ZIUA 7 – vineri, 27 octombrie 2023

Mic dejun.
Ajungem pe Muntele Tabor – Muntele Schimbării la Faţă a Mântuitorului nostru Iisus Hristos – unde ne vom închina în Mănăstirea greacă ortodoxă cu Biserica ce are hramul Schimbarea la Faţă.
Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se va vizita situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha – locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti.
Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4 în Tiberias/ Nazaret

  ZIUA 8 – sâmbătă, 28 octombrie 2023

Mic dejun.
Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune în Galileea – minunea preschimbării apei în vin.
Mergem spre oraşul Nazaret, unde vor fi vizitate: Biserica situată în preajma izvorului Bunei Vestiri, biserică pictată de fraţii români Moroşanu, în anul 1977; Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.
In Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel ne vom închina în Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramică asupra orașului Haifa și a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior.
Ora 15:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 20:10 și aterizare pe aeroportul international din Iași la ora 23:15.

TARIF: 1.040 Euro
(Grup minim 45 persoane), loc în cameră dublă

Servicii incluse în preț:

 • transport avion Iași – Tel-Aviv – Iași, Compania WizzAir,
 • taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
 • bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm,
 • autocar cu aer condiționat și sistem audio,
 • 7 nopți de cazare la hoteluri de 3/4* (categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*),
 • demipensiune (2 mese pe zi – intrare cu cină, ieșire cu mic dejun, conform programului),
 • toate intrările la obiectivele din program,
 • taxiul pe Muntele Tabor,
 • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse în preț:

 • tips în valoare de 25 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către însoțitorul de grup),
 • Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană,
 • plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 15 euro/persoană,
 • ieșirea noaptea la Sf. Liturghie – 15 euro/persoană,
 • masa de prânz,
 • cheltuieli personale,
 • asigurare medicală de călătorie care să acopere costuri asociate îmbolnăvirii cu COVID-19 este condiție obligatorie pentru intrarea în Israel.

Documentele necesare intrării în Israel începând cu data de 1 Martie 2022:

 • paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară, NOTA:
 • autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt.
 • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.)
  Wizz Air bagaj de cală de 20 kg, dimensiuni: 149 x 119 x 171 cm (înălţime + lăţime + lungime) și bagaj de mână de 10 kg, dimensiuni: 40 x 30 x 20 cm.
 • Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.
 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure.

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.